LA INCEPUT A FOST CUVANTUL !

In jos

LA INCEPUT A FOST CUVANTUL !

Mesaj Scris de Donose Octavian la data de Lun Ian 31, 2011 8:37 am

Motivatie de expunere: Fiecare etnie este atesata prin obiceiuri, porturi sau documente pastrate si transmise din generatie in generatie, motiv pentru care pentru a putea demonstra ca suntem ceea ce suntem deschidem acest capitol.
Anul 2010 a adus pentru asociatia de pescari sportive feroviari sansa unei noi deschideri oficiale a sezonului de pescuit.
Soarta a fost potrivnică de data aceasta, motivat de faptul că locaţia aleasă iniţial Pisica-Plopii lui Dumitrache, unde s-au desfăşurat şi alte acţiuni de succes(Operaţiunile Toshiba,Pinguinii uzi), a fost inundată de apele Dunării spre dezamăgirea colectivului şi a gazdei noastre din zonă, Nea Gică Pletea.
Colac peste pupăză astrele au prezis pentru perioada aleasă,17-21.06.2010, vreme capricioasă cu ploi şi furtuni(chiar două pe zi), fapt care ne-a amărât şi mai tare sufletele, îndurerate şi aşa de pierderea ciorbei de peşte făcute cu toate ritualurile specific(apă din Dunăre) de Nea Gică.
În condiţiile în care Dunărea era furioasă, destinaţia aleasă a fost Rachelu, în spatele digului care ne apăra de apele Dunării, în pădurea de plopi bîntuită de fantoma lui Nea Vasile o altă figură legendară pe care colectivul de pescari a cunoscut-o cu ocazia incursiunilor anterioare, un pustnic care a fugit de tumultul vieţii în societate şi care a trăit până în primăvara acestui an, când şi-a dat obştescul sfârşit, într-un bordei sub pământ, din care la data campării nu mai rămăseseră decât ruinele.
Freamătul ieşirii ne-a cuprins pe toţi, şi s-a răpândit precum o boare din Galaţi la Bucureşti, Adjud, Oneşti, Comăneşti, Tuluceşti, Folteştica în final verdictul să fie dat, pe data de15.06.10, de un site meteo de pe net:Renunţăm motivat de faptul că din memoria colectivului nu s-au şters peripeţiile operaţiunii Pinguinii uzi.
Precum un joc dea alba- neagra acelaşi site a doua zi prevestea o vreme nemaipomenită în intervalul propus, ca de fiecare dată, pentru tentative de pescuit. Telefonia mobilă şi-a spuns din nou cuvântul , iar o nouă convocare a plecat de la CENAFER Galaţi, pe calea undelor cu atenţionarea de rigoare asupra riscului apariţiei permanente a unor condiţii meteo demne de Camel Trophy .
Noptea de 16/17.06.2010 a fost grea cu nori, furtună ploi torenţiale şi insomnii. Pe o vrme mohorâtă avangarda : Donose Octavian, Drescanu Dan, Paleacu Iulian, Calciu Dan, Totolici Marian a pornit spre piaţă pentru a face cupărăturile de rigoare din care nu au lipsit tradiţionala conserve de fasole, ingredintele pentru ciorba de peşte şi preparate pentru grătar.
Pe data de 17.06.2010 la ora 14,00 scurtând în permanenţă cerul şi cu un dram de speranţă în suflet s-a trecut Dunărea.
A doua zi echipa a fost completată cu un alt grup de temerari: Oprea Marius, Popovici Bogdan, Pungă Cristinel, Ene Alexandru, Negrea Ion, Căluian Valentin.
Restul poveştii este reprodus în imagini, care cu toată rezoluţia generată de tehnica secolului XXI, nu pot reproduce momentele deosebite ale Operaţiunii Monofilament.


Epilog:
Trăieşte clipa !

Donose Octavian
PRESEDINTE
PRESEDINTE

Varsta : 57
Data de inscriere : 21/01/2011

Sus In jos

LA INCEPUT A FOST CUVANTUL !

Mesaj Scris de adibaiacos la data de Lun Ian 31, 2011 5:24 pm

Asteptam imaginile, asta in varianta in care nu sunt in minoritate; din cate observ 3/4 din membrii forumului au participat la aventura...

_________________

Ca pescarul nu-i niciunul.....
avatar
adibaiacos
PESCAR EMERIT
PESCAR EMERIT

Varsta : 51
Localizare : Braila
Data de inscriere : 21/01/2011

Sus In jos

LA INCEPUT A FOST CUVANTUL !

Mesaj Scris de Alexandru la data de Mar Feb 01, 2011 1:08 pm

Intr-adevar, acesta este "cuvantul de introducere" pe care il astept de la deschiderea forumului!
Asadar, dupa ce am citit aceste emotionante cuvinte, care sper sa ramana in istorie, dati-mi voie sa-i atribui d-lui Donose rangul de ORGANIZATOR DE INTALNIRI- scanteia care a aprins flacara Asociatiei Pescarilor Feroviari.
Sa fie intr-un ceas bun!


Ultima editare efectuata de catre Alexandru in Sam Apr 28, 2012 10:09 am, editata de 3 ori
avatar
Alexandru
Admin
Admin

Varsta : 50
Localizare : Galati, Romania.
Data de inscriere : 17/01/2011

Sus In jos

LA INCEPUT A FOST CUVANTUL !

Mesaj Scris de idementul la data de Vin Feb 04, 2011 9:38 am

TALENT,ce sa mai vorbim.Bre sefule nu te-ai gandit,vreodata,sa te-apuci de scris?Fara gluma.Daca nu stiam cine a scris textul,credeam ca citesc un editorial din "CRAP MANIA'' sau ''AVENTURI LA PESCUIT''.Domnilor '' pinguinii uzi'' au fost.''Pe cand ''Pinguinii inghetati''?O ''copca'' ceva???
avatar
idementul
PESCAR EMERIT
PESCAR EMERIT

Varsta : 57
Localizare : La mine.......acasa
Data de inscriere : 04/02/2011

Sus In jos

Re: LA INCEPUT A FOST CUVANTUL !

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum