VALURI DE CRAP- 30 de ani

In jos

VALURI DE CRAP- 30 de ani

Mesaj Scris de Donose Octavian la data de Sam Noi 01, 2014 11:37 am

    Asociația Pescarilor Sportivi Feroviari și Prietenii-VALURI DE CRAP a luat ființă în anul 1984 din pasiunea comună care lega un grup de studenți ai Facultății de Transporturi din Institutul Politehnic București-pescuitul. Atunci a aparut mențiunea: VALURI DE CRAP. Ea a fost generată de o farsă care i s-a făcut unuia dintre ei cu ocazia unei partide de pescuit în Delta Dunării pentru ca acesta să aibă grijă de bagaje în Tulcea până la plecarea autobuzului către Dunavățu de Sus.
     Ce însemnă în realitate VALURI DE CRAP: dacă pe baltă sunt valuri acestea pun în mișcare vegetația și microorganismele care fac parte din hrana peștiilor respectiv asigură oxigenarea apei. Toate aceste condiții fac sa creasca apetitul peștilor deci in concluzie conditii optime pentru reușita unei partide de pescuit.
    Anul 2014 marchează 30 de ani de la înființarea asociației. În intervalul scurs componența asociației a suferit modificări datorate faptului că viața și-a urmat cursul ei. Foștii studenți au devenit feroviari fiind despărțiți prin repartiție pe toată rețeaua din România. Sămânța plantată în acei ani a dat roade la Galații unde datorită pozției geografice pescuitul putem spune că este o tradiție. La Galați în primă fază componența asociației era numai din feroviari apoi prin prietenii acestora numărul membrilor a crescut fiind în acest moment în jur de 60 cu vârste cuprinse între 17 și 65 de ani.
 Experienţa anilor prin care am trecut a închegat un colectiv care nu a fost nicodată selectiv din punct de vedere al membrilor reuşind să descoperim părţile bune ale fiecăruia, respectiv să ne tolerăm reciproc micile defecte. Peste tot pe unde  ne-am desfăşurat expediţiile pescăreşti ne-am făcut prieteni oameni simplii: Nea Vasile de la Rachelu, Nea Dumitru de la Jijila, Nea Pletea de la Pisica, Nea Miluţă de la Prut şi mulţi alţii de care o să ne amintim întodeauna cu plăcere şi de la care am avut câte ceva de învăţat. Anii au trecut şi prin prieteni prietenilor noştri colectivul  s-a mărit, devenind precum culorile curcubeului de pe sigla asociaţiei, nefiind limitat numai la feroviari, deschidere care putem afirma că a fost un câştig pentru noi şi ne bucurăm că am reuşit să atragem alţi împăţimiţi în ale pescuitului care iubesc totodată natura.
        Anul 2011 putem spune că a produs o schimbare în sensul că de comun acord am hotârât să renunţăm la ,,concubinaj’’ şi să funcţionăm în continuare cu acte în regulă sub denumirea :
ASOCIAŢIA PESCARILOR SPORTIVI FEROVIARI ŞI PRIETENII-VALURI DE CRAP.
 Vremurile și-au pus amprenta asupra asociației astfel că dacă o mare perioadă de timp aceasta a fost o asociație de pescuit recreativ prin membrii care s-au înscris în ultimii ani s-a dezvoltat și pasiunea pentru pescuit sportiv. Pecuitul sportiv spre deosebire de cel recreativ implică costuri mult mai mari din punct de vedere al dotărilor și nadelor folosite. Unul din obiectivele statului asociației este promovarea pescuitului în rândul tinerilor motiv pentru care am organizat în anul 2014 concursuri de pescuit care să implice un buget mic astfel încât să poată fi accesibile și celor care  dispun de resurse financiare modeste.
Făcând o retrospectivă a anului 2014 la 30 de ani de când s-a născut VALURI DE CRAP putem spune că am avut următoarele realizări:
-          concurs de pescuit la Balta Mălina cu durata de 24 de ore la care au participat 9 echipe compuse din doi membri în perioada 24-25.04.14 cu o cantitate de peşte prinsă de 120 kg;
-          concurs de pescuit la Balta Cotoroaia cu durata de 12 de ore la care au participat 11 echipe compuse din doi membri la data de 10.05.2014 cu o cantitate de peşte prinsă de 187 kg;
-          concurs de pescuit pe malul Pârâului Chineja cu durata de 2 de ore la care au participat 35 copii din Galaţi, Brăila şi Tuluceşti  cu vârste cuprinse între  4 şi 11 ani la data de 01.06.2014;
-          concurs de pescuit la Balta Cotoroaia cu durata de 48 de ore la care au participat 11 echipe compuse din doi membri în perioada 24-25.04.14 cu o cantitate de peşte prinsă de 250 kg;
-          concurs de casting la data de 25.10.2014 la care au participat 22 de concurenţi. Concursul a avut loc la Plaja de la Turnu de televiziune din Galaţi.
-          trofeul asociaţiei, crap de 26,60 kg prins de colegul nostru Răzvan Negru în Locaţia Corbu, Judeţul Constanţa;
-          crap de 8 kg prins la vargă de colegul nostru Nicu Dănăilă în Locaţia Cotoroaia.
     Concursurile organizate nu au fost limitative doar pentru membrii asociației având ca scop atingerea dezideratului menționat anterior, promovarea pescuitului în rândul tinerilor și ducerea mai departe a acestei tradiții care este pescuitul. Pe lângă toate acestea evenimentele organizate au mai avut ca scop stabilirea unei relații de comunicare între pescarii și în special între pescarii gălățeni și brăileni astfel încât să putem forma o entitate chiar dacă sunt sau nu sunt membrii ai asociației noastre. Comunicarea generată de aceste întâlniri a avut ca rezulatate un schimb de experiență, propuneri pentru activitatea ulterioară și colaborare.
    Ne bucurăm pentru cei care ni s-au alăturat și pentru că mulți dintre ei sunt tineri. Recunoaștem chiar prin prisma experienței pe care o avem că am avut ce învăța de la ei, faptul că trebuie să demonstrăm că suntem corecți prin asigurarea transparenței la concursurile  oganizate. Am constatat cu surprindere că tânara generație de pescari sportivi este educată în spiritul de fair play, se documentează din punct de vedere al cunoștințelor teoretice necesare parcticării acestui sport și dă dovadă de ambiție.
    Am reușit să descoperim cu bucurie ce însemnă să organizăm un concurs de pescuit cu copii. Putem spune că este una din cele mai mari realizări. Pe 01.06.2014 am trăit alături de ei emoțiile, frustrările, dorința de a câștiga și solemnitatea unei festivități de premiere.
   Sufletul nostru este mare ne dorim să facem multe dar de multe ori poate nu reușim aceasta. Le mulțumim celor care ne-au ajutat în acești ani: D-nii Ionuț Manolache(Balta Movileni și Mălina), Viorel Chiriţă(Balta Sălcuța) și nu în ultimul rând D-lui Iulian Mardale(Balta Cotoroaia). De asemenea mulțumim D–lui Remus Dobrotă care ne-a ajutat la organizarea concursului de casting şi D-nului Dan Mitrănescu care a asigurat logistica acestuia.

_________________


Donose Octavian
PRESEDINTE
PRESEDINTE

Varsta : 57
Data de inscriere : 21/01/2011

Sus In jos

Re: VALURI DE CRAP- 30 de ani

Mesaj Scris de razvan negru la data de Sam Noi 01, 2014 12:13 pm

FRUMOS......................
Felicitari domnule Vivi !!!!!!!
Si la mai mare pe 2015...........

_________________

avatar
razvan negru
PESCAR EMERIT
PESCAR EMERIT

Varsta : 37
Localizare : GALATI
Data de inscriere : 16/04/2012

Sus In jos

Re: VALURI DE CRAP- 30 de ani

Mesaj Scris de razvan negru la data de Sam Noi 01, 2014 12:15 pm

Poate cine stie.....................vom forma un lot sa participam si noi la Campionatul National de Crap................cine stie..............

_________________

avatar
razvan negru
PESCAR EMERIT
PESCAR EMERIT

Varsta : 37
Localizare : GALATI
Data de inscriere : 16/04/2012

Sus In jos

Re: VALURI DE CRAP- 30 de ani

Mesaj Scris de razvan negru la data de Sam Noi 01, 2014 12:16 pm

Si ...........................LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!!!!

_________________

avatar
razvan negru
PESCAR EMERIT
PESCAR EMERIT

Varsta : 37
Localizare : GALATI
Data de inscriere : 16/04/2012

Sus In jos

Re: VALURI DE CRAP- 30 de ani

Mesaj Scris de valuridecrap la data de Dum Noi 23, 2014 8:09 pm


_________________
mereu alaturi de voi !
avatar
valuridecrap
ORGANIZATOR DE INTALNIRI
ORGANIZATOR DE INTALNIRI

Varsta : 7
Localizare : Galati, Romania.
Data de inscriere : 21/07/2011

Sus In jos

Re: VALURI DE CRAP- 30 de ani

Mesaj Scris de dan calciu la data de Lun Dec 08, 2014 7:54 pm

La multi ani si anul 2015 sa ne aduca cit mai multe iesiri pe ape salbatice si prezente in concursuri

_________________
pupati si eliberati!...?
avatar
dan calciu
PESCAR EMERIT
PESCAR EMERIT

Varsta : 50
Localizare : galati romania
Data de inscriere : 16/02/2012

Sus In jos

Re: VALURI DE CRAP- 30 de ani

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum